Primary 2 - 2 клас

Ниво Primary 2 отговаря на ниво Starters по скалата на детските сертификати на Кеймбридж. Програмата Primary 2 е създадена специално за деца във 2 клас, които са започнали обучението си от предучилищна или по-ранна възраст. Нивото покрива материала от ниво Starters, но представен по по-лесен и достъпен начин за малките ни ученици. В резултат на това те имат възможноста да се явят на изпит за сертификат Starters към университета Кеймбридж по-рано от всички останали. Влизането на ново дете в нивата от серията Primary е възможно само ако то е на същата възраст и положи успешно специфичен диагностичен тест.

Обучението се провежда по изключително вълнуващата и интересна за малките ученици система Fun Box на издателство Hamilton. Забавните герои правят всеки урок весел и запомнящ се, без усещане за трудност и натоварване. Системата е структурирана така, че децата получават много стабилна основа, върху която да надграждат в по-високите нива.

Как Вашето дете ще придобие знания?

  • Учебник с 12 ясно структурирани, градирани раздела, всеки с по 3 урока;
  • Цветна работна тетрадка, която включва упражнения за целенасочено затвърждаване на новите знания и допълнителни упражнения за преговор;
  • Всички граматически структури и думи необходими за начално ниво са представени по лесен и достъпен начин, и периодично се преговарят и упражняват;
  • Разнообразни упражнения и игри, които развиват всичките четири умения – четене, слушане, говорене и писане;
  • CLIL уроци във всеки раздел. Този тип уроци се фокусират върху изучаване на друг учебен предмет на английски език (математика, музика, география, изкуство и т.н.)
  • Учениците работят с двe английски книги-приказки. Чрез тях децата обогатяват своя речников запас и започват да пишат първите си английски съчинения.

Какво още за ниво Primary 2:

Учебната година в Motive е от октомври до май;
Програмата включва 100 учебни часа по 45 минути;
Посещенията са 2 пъти седмично по 1,5 учебни часа;
Мотив предлага възможност за индивидуална работа с Вашето дете, в зависимост от индивидуалните му потребности.